Osnovati Nezavisni građanski odbor za participaciju!

Osnovati Nezavisni građanski odbor za participaciju!

Nezavisni građanski odbor bi koordinirao participaciju građana u Puli te bi tako sami građani odlučivali o čemu i kako će se provoditi javne rasprave, e-konzultacije ili e-referendumi, kako će se vršiti nadzor nad radom gradske uprave i gradskih poduzeća. Dosadašnji oblik participacije vođene 'odozgo' podložan je brojnim mehanizmima manipulacije i u biti samo ojačava neravnotežu moći između građana/ki i političkih elita te služi gotovo isključivo za legitimaciju već donesenih odluka.

Points

Tko odlučuje o tome po kojem pitanju će se provesti e-konzultacije? Zašto one nisu provedene po pitanju Muzila ili bazena, a jesu po pitanju jednosmjernosti Rive? Da li bilo drugačije kada bi o tome odlučivali građani i građanke? Je li zadovoljavajuća participacija jednom godišnje u 4 dana ekspresno obići 16 mjesnih odbora i zabilježiti sam neke od iznesenih prijedloga? O svemu tome bi trebali odlučivati sami građani i građanke!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information