Postaviti kantice za pseći izmet

Postaviti kantice za pseći izmet

Predlažem da se postave kantice za pseći izmet na području svih pulskih gradskih četvrti. Ono što je važno je da to zbilja budu kante za pseći izmet - da ih je lako prepoznati (poput ove na fotografiji) i da ih vjetar ne može lako prevrnuti i izbaciti njihov sadržaj (kao što je slučaj s kanticama za otpad koje postoje u parkovima i ponekad uz neke zelene površine). Kao što vidimo, kantice mogu biti vrlo praktične - mogu se postaviti i na stupove prometnih znakova, a mogu biti i samostojeće.

Points

Grad će biti čišći i ljepši.

Nakon što se postave kantice mogu se uvesti strože kontrole kako bi se kaznili oni koji ne sakupljaju izmet za ljubimcima. Prihodima od kazni može se puniti gradski proračun.

Kazne su zadnje rješenje :-) Kućni ljubimci su dobrobit za društvo. Radije bih se njihovim vlasnicima zahvaljivao, jasno i glasno, za održavanje parkova čistima od njihovog izmeta. Konkretno, vrećice i poklopci bi trebali na sebi nositi te poruke i biti privlačni a ne odbojni. Skupljanje govana se ne može učiniti nevidljivim, ali ga se može učiniti ljepšim & mirisnijim. Prvo to pa kazne :-)

Apsolutno se slažem da su kućni ljubimci blagodat, ali nisam baš sigurna da bi se proračunskim novcem trebale financirati i vrećice. Mislim da je to dio odgovornosti svakog vlasnika, kao i hrana ili šampon za kupanje. Za prvi korak mislim da su bitne kante, zatim promocija ideje (kroz osobni razgovor s građanima), zatim random kontrole. U nekom super nabrijanom gradu osviještenih ljudi, odličnih financijskih kapaciteta, zašto ne i besplatne vrečice? Možda griješim..

Podržavam. Ne može se od građana/ki očekivati "kultura" ako ne postoji infrastruktura. Ovih par ljudi što skupljaju za svojim psima su onda osuđeni k'o budale nosat izmet tijekom cijele šetnje. Ali mislim da bi i obične multipraktik ulične kante bile još bolje rješenje tamo gdje ih još nema., kao što je slučaj sa kompletnom Novom Verudom. Ovakva naljepnica, koja će podsjećati ljude da je i psećjem izmetu mjesto u smeću, se može nalijepiti i na obične kante - dvije muhe jednim udarcem! 😃🌻🌼🌻

Odgovor na "argument protiv" Igora Bonašina: Kantice za smeće/izmet nisu "potreba naših ljubimaca", mog psa, barem koliko sam ja primijetio, uopće nije briga hoće li njegov izmet ostati na pločniku ili ću ga ja baciti u smeće. 😀 Interes *zajednice* jest da nema izmeta po pločnicima i zelenim površinama.

Neka vlasnici sami financiraju potrebe svojih ljubimaca

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information