Monvidal/Valmade: Pješački prijelaz kod Pula City Mall-a

Monvidal/Valmade: Pješački prijelaz kod Pula City Mall-a

Uređenje pješačkog prijelaza kod novog trgovačkog centra na zaobilaznici Budući da je najavljeno proširenje zaobilaznice na dvije trake, moj prijedlog ide u smjeru da se osigura siguran pješački prijelaz uz svu potrebnu signalizaciju, rasvjetu te uz ležeće policajce kako bi vozači usporili. Taj prijelaz je vrlo frekventno mjesto zbog novog trgovačkog centra, a i velik broj učenika prelazi taj pješački svaki dan.

Points

Sigurnost pješaka, posebno djece, mora biti na prvom mjestu, a radi se o vrlo frekventnom pješačkom prijelazu na vrlo frekventnoj i 'brzoj' prometnici!

Slazem se s mostom, to je u više navrata Mjesni odbor predlagao jer je cesta dosta brza, a puno djece prolazi na putu do škole. Nikad nije bilo prihvaćeno... Pješački se tamo već nalazi tako da se ne bi radio novi, dodatni. Ali, slažem se s mostom...mislim da bi koštao 2% trenutnog megalomanskog uređenja kružnog toka..

Slažem se s prijedlogom, ali zaobilaznica kao protočna/brza komunikacija nema smisla ako je prekidana pješačkim prelazima na kolniku. Pješačku stazu treba dići iznad ili ukopati ispod ako se želi sigurnost. PJEŠAČKI (biciklistički - znači rampa, što je veliki plus za one u kolicima!) MOST/RAM ne bi nikom naškodio. Most mi djeluje kao "sigurnije" rješenje, kad ga se prelazi noću. Nema mračnih kuteva iz kojih netko može iskočit kao kod mpr. tunela :-) Most garantira punu sigurnost prelaza djece.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information