Saniranje fasada s agresivnim muralima pored škola i vrtića

Saniranje fasada s agresivnim muralima pored škola i vrtića

Na Verudi, neposredno na ulazu u školu i vrtić, trebalo bi sanirati neprimjerene murale navijačke skupine Demoni na način da se u suradnji pulskih umjetnika, roditelja, nastavnika, odgajateljica, djece i mladih škole i vrtića organizira akcija novog oslikavanja s motivima primjerenim odgojnim i obrazovnim ustanova koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Points

Trebaju li se sa zidova maskirani namršteni batinaši unositi u prestrašena dječja lica?

Ima toga i pored ostalih škola. No, ovdje bi mogao biti problem taj što je jedan dio tih murala odobren od nadležnog odjela Grada Pule, a neki su naslikani bez te dozvole ili s porukom koja nije od grada odobrena. Teško da će gradske glavešine otvarati front s navijačkom skupinom.

Prijedlog: barem jedan zid - za mir: postaviti slike gradonačelnika Delbianca i generala Barovića iz 1991. koji su bili glavni akteri sporazuma o mirnom odlasku vojske iz Pule, bez razaranja i ljudskih gubitaka. Dobro je da mladi ( i stariji) to znaju i pamte. Činjenicu da je mir moguć. Umjetnički rad i pisani tekst bili bi super.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information