Lungomare

Lungomare

Mitsko mjesto za stanovnike Pule,volimo ga baš takvo kakvo je.Ali planovi gradske uprave su drugačiji i uključuju gradnju 3 ugostiteljska objekta u šumi i tisuće kubika betona na obali. Ugostiteljski objekti već postoje na Valkanama i tamo ih se može planirati još, kao i drugi sadržaji potrebni uređenim plažama. Nema ni potrebe ni smisla uništiti prekrasnu prirodnu plažu i šumu, dovoljno je urediti plažu Valkane koja vapi za obnovom. Ugostiteljski objekti i obnova potrebni su i na Mornaru.

Points

Građani ne znaju za planove za Lungomare. Većina bi se, bez sumnje - dokazali su u kampanji protiv novog velikog pročistača na velikom dijelu šumice - odlučila za očuvanje šetnice, šume i plaže. No gradska vlast odlučila je drugačije. Urbanistički plan uređenja usvojen je 7.3.2016. pa se planirani novi sadržaji tj. gradnja u šumi i na obali može očekivati u nekom kratkom roku - ukoliko Grad Pula ne posluša glas razuma, tj. građana. Za detalje pogledajte u kategorije "NEWS" i "PHOTOS" !

Za sve opisano zbilja nema nikakve potrebe. Ugostiteljski objekti već postoje na Valkanama i tamo ih se može planirati još, kao i drugi sadržaji potrebni uređenim plažama. Nema nikakve potrebe ni smisla uništiti pekrasnu prirodnu plažu i šumu tisućama kubika betona kada je dovoljno samo urediti plažu Valkane koja vapi za obnovom. Ugostiteljski objekti i obnova potrebni su i na Mornaru.

U kategoriji PHOTOS priložen je grafički dio UPU-a Lungomare s namjenom površina iz kojeg se vidi da se na 3 mjesta u samoj šumi iznad ceste planira izgradnja ugostiteljskih objekata. Zona je označena slovima PO i u njima je moguća ugostiteljska i uslužna djelatnost. Plažni objekti su građevine visoke 7 metara s dvije etaže predviđene u šumi iznad dva tzv. vidikovca i jedan pored Gortanove uvale. Za njih je u šumu potrebno dovesti struju, vodu i kanalizaciju.

Podno plažnih objekata, na samoj obali, planira se betoniranje obale i omogućavanje svih sadržaja uređene plaže, oznaka R2-1, opisane kao “plaže izmijenjenoig prirodnog obilježja, infrastrukturno i sadržajno opremljene” u kojima se mogu postavljati montažne građevine te omogućiti priovez plovila.

Najmonstruoznija zamisao je da se na preostalom djelu, na tzv. prirodnim dijelovima obale - oznaka R2-2 omogućava izgradnja lifta (?!) koji bi omogućio “povezivanje plaće sa sadržajima s planiranim hotelom”. Naime, osim novog velikog pročistača u šumi, zbog kojeg će biti potrebno posjeći dobar dio šume (za gabarite vidi str. 36 UPU-a ili grafički prikaz), planira se i novi hotel visok max 27 metara, 7 etaža, 360 ležajeva (cca koliko i Histria).

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information