IDS d.o.o. Tvrtka za ugrađivanje u proračun

IDS d.o.o. Tvrtka za ugrađivanje u proračun

Dakle, predlažem da Skupština Istarske županije izglasa osnivanje javnog poduzeća kojemu je svrha uhljebljivati sve podobne i potrebite članove IDS stranke pod uvjetom da ih se u tu tvrtku premjesti iz svih drugih javnih poduzeća i javnih uprava po Istri. Potpišemo ugovor s IDS-om da će predati vlast, ali da ćemo im sve te plaće, radili ili ne radili i dalje financirati. Nama je isti trošak, ali vlast i ostale firme mogu napredovati, ids-ovci tako možda nešto korisno i naprave za Istru.

Points

IDS ovo podobno uhljebljivanje članova u sve strukture javnog vlasništva više nije održivo. S ovom idejom ih se miče van iz svih drugih struktura osim IDS d.o.o, imaju mogućnost zajedno nešto i stvoriti, a ne čine štetu, osim proračunskog troška koji im se povećava sukladno povećanjem broja članova stranke za neki omjer. Javna uprava i poduzeća u Istri imaju mogućnost napredovati i postati održiva, IDS d.o.o. ima osiguranu održivost jer to plaćaju građani, a Istra napokon dobije priliku z razvoj

Stvarno duhovito i nadahnuto, ali glasati za ovakve ideje bi bilo neodgovorno i neozbiljno, jer bismo time smanjili šanse da u izbor uđe neka druga, ozbiljna i provediva ideja koja bi značila realnu promjenu za stanovnike Pule. Nasmijali smo se, idemo dalje. :)

mozemo mi raspravljati o tvojoj ideji,dapace,ja sam samo apelirao da se za nju ne glasa,buduci je protuzakonita i protuustavna (nadam se:)) te stoga SIGURNO nece biti provedena. nego, ajd hipotetski,kad bismo je proveli,sto bismo sa sljedecom garniturom koja bi zasjela? osnovali novu firmu, tipa SDP d.o.o., pa financirali i njih? kazem, dugorocno neodrzivo. :) izbori su ipak elegantnije rjesenje.

PORUKA ADMINISTRATORA: Budući smatramo kako su u demokratskom društvu humor i satira legitimni načini izražavanja društvene kritike, kao administratori stranice odlučili smo se ne cenzurirati ovu "ideju". Ipak, podsjećamo građane-korisnike da svaki glas za satiričnu ili neozbiljnu ideju, umanjuje mogućnost jednoj ozbiljnoj, realnoj i provedivoj da uđe u prioritete koji će biti predani gradskoj upravi. Također, podsjećamo korisnike na odredbe "Pravila korištenja" koje su prihvatili prijavom na stranicu: "Preuzimam punu odgovornost za sadržaj koji ja kreiram i drugima neću omogućavati korištenje svojeg računa. Ophodit ću se uljudno te nastojati da sadržaj koji objavljujem bude objektivan i činjenično ispravan. ... Poštivat ću zakone svoje države." Potpuni dokument "Pravila korištenja" pogledajte na sljedećem linku: http://bit.ly/1Ke6HlD Srdačno, administratori

"Možda kvalitetnijim, transparentnijim i poštenijim izborima pomogla jedna od ideja koju sam također predložio, a to je da se IDS ne reklamira proračunskim novcem u kampanjama za izbore?" Apsolutno. I da nam pod "informiranje građana" ne prodaju permanentnu predizbornu kampanju tipa đambo i inih plakata "Gradimo novi rotor u Šijani", "Uređujemo Rivu" itd. Apsolutno, podržavam navedeni prijedlog, kojeg, btw slučajni namjernici, možete pronaći ovdje - https://pulaodlucuje.yrpri.org/ideas/1341-besplatni-pr-gradske-uprave :)

Imaš pravo, budimo ozbiljni - premda sam glasala za ovu duhovitu i istovremeno lukavo promišljenu ideju! No, i ja smatram da je Grad moj i svih građana, ali, nažalost IDS smatra da je samo njihov i da mogu raditi što hoće.

Preuzimam punu odgovornost za napisano. I dalje mislim da je ideja ekonomski isplatljivija od postojećeg stanja i da više može doprinjeti rastu javnog i privatnog sektora nego postojeće stanje, ali se povlačim iz daljnje argumentacije ako zaista mislite da bi ovo moglo uzeti previše prostora konstruktivnim idejama tipa "još šoping centara u Puli da ljudi imaju gdje odvesti djecu" ;)

Hipotetski, dugoročno je neodrživo samo ako se garnitura kojoj bi IDS predao vlast (dakle, nezavisni vijećnici i stručnjaci sa svih područja) ne bi snašla i uvela jasne kriterije za odgovornsot onih koji uživaju povlastice da ne moraju odgovarati za svoj nerad, nesposobnost ili kriminalne radnje. Ako prelazna vlast to ne bi uspjela, onda bi zaista imali dilemu SDP.d.o.o., a to se slažem na ne bi bilo dobro. Podržavam izbore kao opciju koja se može unaprijediti. Možda kvalitetnijim, transparentnijim i poštenijim izborima pomogla jedna od ideja koju sam također predložio, a to je da se IDS ne reklamira proračunskim novcem u kampanjama za izbore?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information