Osigurati sredstv za kontrolu razmnožavanja slobodnih mačaka

Osigurati sredstv za kontrolu razmnožavanja slobodnih mačaka

Prema Zakonu o zaštiti životinja "tijela jedinica lokalne samouprave obvezna su razvijati svijest jav­nosti.. o zaštiti životinja." Dok se to zaista ne počne događati, Grad Pula mogao bi poduzeti onaj minimalni nužni civilizacijski korak u sprječavanju nekontroliranog povećanja broja slobodnih mačaka bez vlasnika. Mnogi sugrađani brinu o njima, hrane ih i liječe na vlastiti trošak. No, među njima je mnogo osoba u mirovini koje vrlo često nemaju sredstva za nužnu sterilizaciju.

Points

Predlažem da se iz proračun izdvajaju sredstva za kontrolu razmnožavanja mačaka bez vlasnika. Ne radi se o velikom iznosu. Mačke mnogim našim sugrađanima čine svakodnevicu radosnijom. Dokazano je da mačke djeluju izrazito smirujuće na ljude te se njihova prisutnost pokazuje vrlo pozitivnom za mentalno zdravlje. Na taj se način sprječava i nekontlirano povećanje broja životinja i patnja mačićima bez primjerene njege.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information