NAGRAĐIVANJE BICIKLISTA

NAGRAĐIVANJE BICIKLISTA

U centru na više punktova postaviti senzore za bicikliste. (RF, QR ili sl.). Građani koji se registriraju dobiju ID kojim se bilježi svaki dolazak u grad/na posao biciklom. 1. Nagrada je besplatna vožnja autobusom ili parkiranje za one prilike u kojima se bicikla ne može koristiti. 2. Grad stimulira nekim beneficijama trgovine, radnje i kafiće koji sudjeluju u akciji davanjem popusta/besplatnih usluga registriranim biciklistima.

Points

Osnovni cilj je smanjiti dolazak i zadržavanje automobila u centru grada, tj. povećati broj redovnih korisnika bicikle za odlazak na posao ili obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Mjera bi uz maleno ulaganje u infrastrukturu potaknula korištenje bicikle kao nadomjestka za javni prijevoz ili automobil. Poticajne mjere uz direktno nagrađivanje već stimuliraju i trgovačko-uslužni sektor da se aktivno uključi u akciju i za to bude nagrađen. Svi koji sudjeluju nagrađeni su.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information