Redukcija javne rasvjete u kasne noćne sate

Redukcija javne rasvjete u kasne noćne sate

U gradu i izvan grada previše je rasvjetnih tjela na prometnicama i u samome centru. Trebalo bi poslije 00 sati radnim danom gasiti svaki drugi rasvjetni stup, a vikendom od 02 poslije pola noći. Također gasiti svjetla koja reklamiraju zgrade, drveće, luke i ničemu ne služe u sitne sate.

Points

Slažem se iako naglašavam zdrav život prirodu i puno čistoga zraka sa epitetom ZELENO a tu je i Grb Pule zeleno - žut..

Prvo manje će se zagađivati zrak koji udišemo. Plomin ili bilo koja TE radit će sa manje snage i manje CO2 u zraku.Drugo ,više novaca u proračunu grada znači više investicija u gradu (fasade,parkirna mjesta,parkovi,novi asfalt itd.).Treće, nema novih uhljeba jer već imamo ljude koji rade u HEP-u na tim poslovima. Isključi , uključi. I najvažnije,populacija ptica i nekih ugroženih vrsta će se obnoviti a slavuji vratiti u proljeće da nas bude ili uspavljuju.

Rasvjeta u gradovima osim za korištenje prometnica korisna je i radi sigurnosti jer otežava razbojstva i krađe, čini grad ugodnim mjestom i za one koji se moraju (ili žele) ulicama i trgovima koristiti i noću... Ukoliko negdje konkretno svjetla ima premalo ili previše potrebno je to utvrditi, a ne paušalo odrediti da je, eto, svjetla previše pa je rješenje svaku drugu žarulju utrnuti.

Nisam sigurna, ali mislim da bi bilo pametnije gasiti svjetla svih izloga i reklama/reklamnih panoa. Mislim da je javna rasvjeta na trotoarima i cestama dosta važna za sve koji katkad moraju noću pješačiti ili voziti (možda više za pješake). I ne razumijem kako to svjetla reklamiraju zgrade i drveće?

Dragi Seade, izvrstan prijedlog, samo ubuduće preporučamo koristiti informativnije naslove. Slažete li se da promijenimo naslov ideje u "Redukcija javne rasvjete u kasne noćne sate"? Ili nešto slično, predložite slobodno vi. A da je Zelena Istra in, to uvijek :)

Ne slažem se sa vašom replikom. Gasiti svjetla na reklamama i izlozima nije tema ove priče. Izlozi i reklame su PRIVATNE i ne možete natjerati nikoga da ugasi ono od čega živi.. Ovo za javnu rasvjetu je jasno kao dan. Kada se bolje vozi i koncetrira , kada je mrak oko Vas ili kada sve gori kao Božićne lampice ?? Po Vašemu treb aonda osvijetliti cijeli ipsilon od Pule do ulaza u tunel ?? A to da pješaci ne paze na sebe to je već poznato i po danu i po noći. A što se tiče reklama zgrada, prođite na forum pa pogledajte koliko nepotrebnih lampi gori i pokazuje na arhitekturu ili štukaturu ili ili. A drveće se reklamira tako , što stavite lampadinu u krošnju ili ukopate pored stabla i usmjerite u krošnju. Mi nesmjemo zavaravati i životinje i biljke te od noći praviti DAN. Bez njih nema niti nas.. LP

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information