gradske biciklisticke staze

gradske biciklisticke staze

Ovome gradu potrebne su oznacene biciklisticke staze/trake kako bi se dobrinjelo vecoj sigurnosti u prometu. projekt nebi bio skup a podigao bi razinu sigurnosti na novu razinu i poslao snaznu poruku turistima da smo grad koji brine, kako o sigurnosti svojih zitelja tako i o zastiti okolosa te potice zdravi zivot cime smanjuje kardiovaskularne bolesti u građana a ujedno baca rukavicu u lice pretilosti u mlađih.

Points

Ignoriranje učestalih nesreća koje se ponavljaju iz godine u godinu na istim mjestima nije dopustivo. Sigurnost vozača i pješaka, dakle svih nas, treba se poboljšati ako je to ikako moguće - a moguće je.

Naše su ceste preuske pa pored traka za dosmjerni promet motornih vozila nema mjesta ni za pješake ni za bicikliste, a još manje za osobe koje se kreću uz pomoć kolica ili roditelje s dječijim kolicima. No ukoliko se ulica učini jednosmjernom prostora ima dovoljno i za kvalitetnu biciklističku stazu i za šire nogostupe po kojima je kretanje sigurnije i ugodnije.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information