Efikasniji javni prijevoz

Efikasniji javni prijevoz

Mislim da javni prijevoz u Puli nije efikasan i isplativ. Po uzoru na druge europske gradove trebala bi postojati mogućnost "preskakanja" linija s jednom kartom. Trajanje karte: a) sat vremena b)tri sata c)cijeli dan. Na taj način bi građ -ani mogli presjedati i doći do željenog cilja iako u svom kvartu nemaju direktnu liniju do željenog cilja. Osim toga iz svakog kvarta gdje učenici gravitiraju prema školi -autobus treba DIREKTNO voziti do ispred škole.

Points

Kvartovi bi bili bolje povezani, građani bi koristili manje automobila, češće bi koristili autobuse, porasla bi prodaja karata pa bi se učenicima omogućio besplatan prijevoz. Smanjila bi se potreba za parkirnim mjestima. Građani bi uštedili na plaćanju parkinga i pauka i sl. Karta za sat vremena trebala bi biti u razini cijene sat vremena parkinga.

Ovo je super rješenje koje treba što prije pretvoriti u stvarnost! U potpunosti se slažem da su razni kvartovi Pule jako loše povezani zbog visokih cijena autobusnih karata i da to potiče stvaranje prometnog kaosa po gradu. Pogotovo je strašno ljeti kad dođu i turisti, od kojih bi se sigurno dobar dio vozio busom da može. Mislim i da bi trebalo uvesti noćni prijevoz, ljeti (barem do 2, 3 ujutro, ned-čet) i petkom i subotama (cijelu noć), npr. nakon ponoći jednom svakih sat vremena. Možda je ovo prijedlog za punjenje proračuna, ne znam, ali mislim da bi trebalo također dati koncesije taxi tvrtkama koje će naplaćivati realnu cijenu taxi vožnje, a ne pljačkati.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information