Financiranje političkih stranaka u gradskom vijeću

Financiranje političkih stranaka u gradskom vijeću

grad Pula financira političke stranke u gradskom vijeću sa cca 2.8 miliona kuna u jednom mandatu,kad bi se prepoloviloi ta sredstva oslobodilo bi se u proračunu cca 1,4 miliona kuna sredstava koja se mogu upotrijebiti za socijalne programe..odnosno za,sufinanciranje vrtića,za knjige,za rodiljne naknade jer su sramotno male(500 k),za stipendije...ukratko za poboljšanje standarda djece i mladih.

Points

Nezadovoljstvo stranaka ne rješava se guranjem njihovog financiranja u privatne ruke tj. ruke imućnih ljudi i kompanija.

političke stranke su postale paraziti,dobivaju našu lovu od sabora,županija,gradova i općina,od sponzora i od vlastite djelatnosti..samo na saborskom proračunu nas koštaju 50 miliona kuna .U gradu Puli ids ima 14 zaposlenih i poslovne godine završavaju u minusu..dakle predsjednik ids-a je B.M tko je gradonačelnik Pule ? isti lik nemre sredit financije u stranci a kamo li u gradu.Strankama u gradskom vijeću je dovoljno pola sredstava za "hladni"pogon,ostatak treba preusmjeriti za potrebe djece.

Definitivno treba smanjiti davanja iz proračuna za političke stranke! Ili čak ukinuti. Pretpostavka je da se netko bavi politikom na toj razini jer želi svojim znanjem i radom pomoći gradu u razvoju i građanima da ostvare bolje uvjete za život., političke se stranke obilato financiraju iz državnog proračuna, os dponzora i lobista također, a posredovanjem u poslovima s pozicije vlasti također. Iz proračuna grada strankama treba osigurati isključivo sredstva za uredski materijal i informiranje javnosti pred izbore i/ili važnije odluke na vijeću grada. Sve ostalo je suvišno, rastrošno i kako stvari pokazuju zadnih 15 godina, za grad Pulu i štetno. Jako podržavam ovu ideju.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information