Tim inženjera za uleknule šahtove na Arsenalskoj ulici

Tim inženjera za uleknule šahtove na Arsenalskoj ulici

Predlažem da Grad Pula okupi tim inženjera građevine (i ostalih struka, ako bi bilo potrebno) te pronađe rješenje za uleknule šahtove u Arsenalskoj ulici. Ovaj tim bi pronašao trajno i funkcionalno rješenje ovog opetovanog problema, kao i rješenje za problem uleknulih odvoda oborinskih voda na ostalim prometnicama Pule. Grad Pula ovaj tim bi oformio od vlastitih djelatnika/ca. Pronađena rješenja (min 3) trebalo bi staviti na javno 'izglasavanje' i 'fine tuning' pomoću ovog ili sličnog alata.

Points

Ovo ću morati istražiti :) Cesta sucks!

Iako su dosad enormne količine novaca uložene u sanaciju kolnika u Arsenalskoj ulici, prometovanje tom ulicom, na potezu od križanja s Flaciusovom/Dobrilinom, pa sve do križanja s Ul. Svetog Polikarpa, je i dalje strašno iskustvo. Šahtovi su strašno ulegli, a vozila se u prelasku preko šahtova poprilično zatresu. Uleknuće šahtova i odvoda oborinskih voda je opasno za bicikliste, koji bi, po zakonu, trebali voziti što više desnom rubu kolnika, odnosno prelaziti kotačima preko nastalih uleknuća.

Ovo im je prilika da mućnu glavom i otkriju neke svoje nove domete ;) Hoću reći, sigurno se može, ali je pitanje da li se hoće. Neću tek tako prihvatiti 'ne' za odgovor.

Potpisujem! Na početku Gladijatorske nogostup je niži od razine ceste! Made by cesta d.o.o.& friends!

Sigurna sam da je po pitanju problema ukelnuća šahtova i odvoda oborinskih voda u svijetu već pronađena neka dobra praksa koja bi bila korisna i za našu Arsenalsku i ostale ulice. Grad Pula bi trebao uložiti malo dobre volje jer nije rješenje gurati glavu u pijesak i dozvoliti problemu da se nastavlja u nedogled. Građani plaćaju gradsku upravu upravo da bi se rješavali ovakvi problemi, a Grad Pula zasigurno zapošljava dovoljno inženjera koji bi bili u stanju kreirati tri suvisla prijedloga za rješavanje ovog problema.

izglasano, tj. odabrano rješenje, se, naravno, treba i primijeniti.

također, djelatnici iz grada bi, u samom početku razrade ideje, morali oformiti radne grupe/radnu grupu u čijem bi sastavu bili građani i predstavnici civilnog društva, stručnih udruženja i sl. nadalje, izvođači novog rješenja, kada se dođe do te faze, ne smiju biti cesta d.o.o. & prijatelji jer su najlošiji mogući fušeri. bez uvrede.

To je za naše pulske ,,batice'' pretežak zadatak pa onda možete zamisliti koji su im dometi za ostale složenije stvari.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information