Shopping centar

Shopping centar

U Puli nedostaje shopping centar kao što ga ima Rijeka ZTC, WTC, ili Zagreb koji ih ima podosta...

Points

Građane Pule trgovine odjećom 'pelješe' poprilično, a i ponuda im je dosta loša. Ne mislim da bi zbog potrebe da se različite trgovine smjeste u Puli nužno bilo potrebno pronaći neku novu česticu za izgradnju, već ima dovoljno slobodnih prostora po gradu. Ugl. svakako jesam za bolju ponudu odjeće i obuće u gradu.

Smatram da bi građani bili sretni i zadovoljni s time, stvorilo bi i nova radna mjesta i ponudilo nešto dodatno u gradu. Smatram i ako bi se uspio otvoriti prije turističke sezone, da bi za vrijeme jedne ili više turističkih sezona mogli vratiti svu investiciju jer turisti traže takvo nešto svakom prilikom kad padne kiša, jer ne znaju što bi sa sobom. Uostalom vjerojatno bi cijela Istra dolazila u Pulu kupovati, tj. oni kojima je Pula bliže nego Rijeka.

Pula s dva od postojećih šoping centara može zadovoljiti godišnje potrebe građana Pule, a sa svima koje ima i kojih je po mom mišljenju i previše itekako može zadovoljiti sve potrebe za turistima, pa i da se dolasci povećaju za duplo. Novi centri smanjili bi cijenu rada ionako podplaćene radne snage, a građane i turiste još i više udaljili od centra grada, obale i turističkih sadržaja od kojih već sada bježe u šoping centre. Pula je grad kulture i povijesti, a ne industrijska zona za šoping.

Treba konačno početi razmišljati o proizvodnji nečega , a ne samo o tome gdje će se trošiti. Izgradnja novih šoping centara nije potrebna , jer i tako ,ako se odlučimo za šoping Rijeka i Koper su blizu i teško da će naši pulski moći se nositi s njima. Zjapiti će prazni sa slabo plaćenim trgovcima.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information