PJEŠAČKI PRIJELAZ KOD MUZIČKE ŠKOLE- Mletačka ulica

PJEŠAČKI PRIJELAZ KOD MUZIČKE ŠKOLE- Mletačka ulica

Potrebno je pješački prijelaz na raskršću Mletačke i Krmotićeve ulice prebaciti sa južne na sjevernu stranu i ponovo na nogostup uz muzičku školu postaviti stupiće kako se ne bi parkirala vozila. Sada je to raskršće izrazito opasno za male učenike muzičke škole jer se ne vide na prijelazu kad su auta parkirana, a auto se kreće u smjeru prema MUP-u. Sadašnja pozicija pješačkog prijelaza je još iz vremena kad je ulica bila dvosmjerna.

Points

Ako bude nogostup sa strane muzičke škole i budu postavljeni stupići protiv parkiranja, tada će se učenici vidjeti dok se vozi ulicom prema MUP-u, vidjeti će se da stoje na pješačkom, a dok prelaze ulicu auta iz smjera Krpotićeve će se nesmetano moći uključiti u promet. Sada u isto vrijeme pješaci pokušavaju priječi pješački dok se auta iz Krpotićeve preko istok prijelaza pokušavaju uključiti u promet. Promet je izrazito gust i jako je opasno za pješake.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information