Semafori: Krležina ul. - Ul. Veruda

Semafori: Krležina ul. - Ul. Veruda

Postaviti semafor, na senzor, za vozila na raskršću Krležina ul. - Ul. Veruda. Osim semafora za vozila, osigurati i semafor za pješake, koji pješaka propušta nakon što pješak pritisne dugme na stupu semafora.

Points

Ljeti nastaju velike gužve i prometni zastoj iz smjera Krležnine u smjeru Ul. Prekomorskih brigada (skretanje na lijevo na Ul. Veruda)

Komentar na odgovor Grada Pule na prijedog: Iz podataka koje Grad Pula pruža može se iščitati da prijedlog nije prihvaćen. Bože dragi, pa imamo i trepčuća svijetla uz regularnu prometnu signalizaciju, ta što bismo više htjeli?! Zar ne? Podaci koje je Grad Pula pružio nemaju veliku informativnu vrijednost jer nisu stavljeni u stvarni kontekst. Zato su ti podaci tek niz stručnih izraza, gotovo bez ikakvog stvarnog značenja. I nedostatak informacije je informacija iz čega proizlazi da Grad Pula izbjegava očitovati se o prijedlogu. Grad Pula odabirom riječi zauzima poziciju tehničkog autoriteta o prijedlogu implicitno sugerirajući da je postojeća regulacija raskršća stručno i dostatno rješenje, a ne problem. Također, Grad Pula apeliranjem na sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa daje naslutiti suosjećanje prema problemima građana te da je "na strani građana". Međutim, kontekstualizacija prijedloga o postavljanju semafora za vozila i pješake na križanju Krležine ulice i Ulice Veruda pokazuje upravo suprotno!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information